Katkıda bulunanlar

FIAT LEGENDS (Fiat Efsaneleri)

     Fiat‘ın 110. yılı şerefine yapmış olduğu Türk-Danimarka ortaklı bu eğlenceli reklam 2 gün içinde çekilse de oldukça yoğun bir çalışma sergilenmiş. Türkiye ayağını TBWA  üstlenmiş.
Reklam; arabaların değişimleri ile birlikte insanların, ihtiyaçların, yolların, kıyafetlerin farklılaşmalarından bahsetmekte…

Ayrı bir muhteşemliğe sahip olan reklamda kullanılan araçların tümü üretildikleri zamanlarda alanlarında çığır açmış olan araçlar. Örneğin reklamda sarı renkle görmüş olduğumuz “ki eminim hepimizin içinde halen daha bir kıpırtı oluşturan Dino; Ferrari motoru ile aynı mimariyi taşıyan V6 motorlu, kilitli diferansiyelli bir araç. İşin ilginç kısımlarından bir diğeri araçların hepsi halen daha çalışır vaziyette olmaları…

Gelelim reklamın arka planına. İspanya’da çekilen bu reklam filmi akıllara hemen neden İspanya sorusunu getirmekte. Arabaların hiçbiri bir müzeden alınmamış, koleksiyonculardan bin bir rıza ile toplanmış ve tamamının İspanya’da olması çekimlerin de orada yapılmasını neden olmuştur. Reklam filmine hazırlık aşamaları 6 ay almıştır. 60 kişilik yapım ekibi ve farklı ülkelerden 4 cast’ın yer aldığı filmde kullanılan Russian Arm, helikopterle çekim gibi teknikler de dikkat çekiyor.
Kullanılan şarkı ise bir efsane. Hepimizin bildiği gibi Ray Charles’ın hayat verdiği Hit The Road Jack şarkısına Jasper Godberg cover yapmış. Bu arada Dünya’nın önde gelen pek çok reklam  filminin sountrack çalışmalarını da yapmaktadır. Şarkının zaten bir yol şarkısı olması filme çok uyum sağlamıştır.
Oyuncular ise ekranda gözükme sırasına göre İngiliz,İspanyol,Danimarkalı ve İsraillidir.
Reklamın yönetmenliğini ise Avrupa’nın en iyi yönetmenlerinden Martin Werner yapmıştır.
(Görsel İletişim dersi araştırma ödevinden bir parça)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder