Katkıda bulunanlar

iş bölümü

     İş bölümü, toplumu oluşturan bireylerin iş gücü ve düşünce yapısı bakımından gruplaşmasını ifade eder. Bu şekilde kabataslak meslek kavramı beliriverir.
Dünya nüfusunun artması toplumların ihtiyaçlarını da arttırmaktadır. Daha fazla ihtiyaç daha fazla zamanı gerektirmektedir. Zaman kavramının kısıtlı olması ya da kişilerin ihtiyaçlarını erteleyememesi daha hızlı olmayı gerektiriyor. İş bölümü kavramı, bu hız ve zaman ihtiyacına çözüm olarak kendini göstermektedir. Toplumlar süreç içinde yaptıkları iş bölümleriyle zaman ve hız kaybını büyük oranda çözmüş durumda. Bu aynı zamanda yeryüzünde sahip olduğumuz kaynakların daha az zamanda daha hızlı tüketilmesi anlamına da gelmekte.

İş bölümünün insanlara zaman ve hız kazandırmasının yanında insanlardan bir şeyler de alıp götürmekte. İş bölümü insanların her şeyden biraz bilmesiyle değil, yalnız bir şeyi tam bilmesiyle oluşur. Bu akıllara bazı sorular getirmekte. Acaba iş bölümü yıllar geçtikçe bireylerin artık üzerinde yoğunlaştıkları şeyden başka bir şey bilmemesine neden olabilir mi? Acaba iş bölümü, insanları kendi işinde tam bir profesyonel yaparken, diğer konularda insanı bir embesil yapabilir mi?

Marineris/Ekonomi Şüpheleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder